Bukplastik -

Nu sitter jag äntligen hemma i min egen soffa. Inget går upp mot att vara hemma, i sina egna kläder och mysa med sambon :) Fantastiskt !

I måndags var det alltså dags. Den 12/1 - 2009. Äntligen fick jag den bukplastik som jag länge funderat över och väntat på.
Micke följde med mig ner till Ljungby för att vara mitt moraliska stöd. Jag minns ju bara hur nervös jag var inför min
GPB i april 2006.

Väl inne på kirurgiska avdelningen så känns det faktiskt inte så nervöst som jag trodde. Kanske var Micke en bidragande faktor till detta? Söt som han var så satt han och höll mig i handen. Vi fick dock vänta en tid innan jag kom in. Skulle vara där 12, och en sköterska kom och hämtade mig runt 13,30 har jag för mig.
Då började hjärtat slå. Hon ledde in mig i operationssalen och bad mig hoppa upp på britsen. Sagt och gjort. Sen låg jag där, stirrade upp på de stora lamporna i taket och bara skakade. Det var helt otroligt, kunde inte sluta. Kunde inte kontrollera min kropp. Försökte andas lugnt men det gick inge vidare.

Fick träffa narkosläkaren som jag sa till att söva mig ordentligt, jag vill inte vara vaken :P Har en liten rädsla för att bli sövd.
Hon skrattade lite och lovade att jag skulle få sova så gott så. In med nålen i armen, aj! Hatar nålar.
De kollade med syresättning som låg på 100%, vilket var bra. De ville dock fylla på mitt förråd lite så fick lite syrgas. Sen satte de in sömnmedlet, rätt in i blodet och 10 sekunder senare sov jag. Lämnade min kropp helt i doktor Lars Raarups händer. Han är en väldigt skicklig och ödmjuk kirurg som jag litar på till 100%. Känns skönt att få samma kirurg till båda operationerna.

Vaknade upp vid 15,10 och blev med ens helt klarvaken. Kände efter och jag hade inte ont! Härligt! Hade inte en tanke på att ens kolla min mage? Mysko.
Micke ringde precis när jag vaknade, sa att jag nog skulle komma ifrån uppvaket vid 17.
Låg där de kommande 2 timmarna, halvt sovandes, halvt vaken. Fick lite smärtstillande eftersom smärtan kom efter kanske 15 min. Det var skönt :P
Sköterskorna hade lite roligt åt mig tror jag, jag bara log hela tiden och hade inga problem med att röra mig eller så. Så dem var nog lite impade ;)

Kom inte upp till vårdavdelningen förrän 18. Jag tror dem glömde bort mig ;)
Väl där så hade Micke & Mami kommit in. Var mys. Fick en smörgås och lite te av sköterskorna. Var gott med mat kan jag lova när man inte ätit på 18 timmar.
Satt och pratade lite strunt. Hade ju saknat min man massor :) Fick tillbaka min förlovningsring som Micke hade bärt i sitt halsband runt halsen. Man får ju inte ha smycken på sig under operationen. Känner mig naken utan min ring, var skönt att få tillbaka den på fingret.
Dem åkte hem runt 20,30, så jag blev helt lämnad ensam :(
Startade igång min dator och kollade på Lipstick Jungle och Center Stager:Turn it up. Var ett bra tidsfördriv.
Ringde och sa natti till Micke också.

Fick lite mer smärtstillande, Panodil & morfin. Morfinet var braaa, sov så gott så ;) Kunde röra mig väldigt bra faktiskt. Kan dock ej sova på sidan vilket är förståeligt eftersom ärret går från höft till höft.


Imorse blev jag äntligen utskriven och fick med mig recept på smärtstillande samt mitt papper på sjukskrivning till och med den 31/1. Hoppas för guds skull att allt är läkt till dess.

Sitter här  nu i alla fall och läser lite på
viktop om blodförtunnande, sårvätska & gördel. 
Fick inte så mycket information om detta kände jag. Blodförtunnande sprutor brukar man ju få samt en gördel ?
Min mage är väldigt svullen, ser knappt att något är borttaget, men däremot ser jag att dem är plattare, och mer utsträckt.
Dock har jag nog en del sårvätska i mitt sår, det rinner som attans under bandaget.
Skall ringa kirurgen imorgon och kolla dessa 3 saker. Tror jag kan behöva tömmas lite.
Den 26/1 skall i alla fall agrafferna tas och jag längtar som fan! Hatar att ha en massa häftklamrar in i magen ;)

Så snart svullnaden lagt sig lite och agrafferna är borta så kommer ja lägga upp lite bilder. Kommer bli bra som attans känner jag!


Ska försöka uppdater lite då och då under dessa veckor med en update om hur jag mår, hur mitt sår läker och hur vardagslivet fungerar!
Kommentarer
Postat av: MissFixi

Hejsan sötnos... vad e det du gjort? Tagit bort hela magen? Micke som bara sa; nä vi va bara på semester... just en härlig semester ;)



Jag hoppas i alla fall att du inte har för ont... vill ju att du läker snabbt så vi kan ses på afterwork snart igen! :)



Ha det bäst

kramkram stina

2009-01-14 @ 18:03:46
URL: http://fixander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0