Back at work -

Då var man tillbaka på jobbet igen! Har faktiskt gått ganska bra! Var extremt trött de första 2 dagarna. Höll på o kollapsa när man väl kom hem. Borde kanske inte gått in på heltid direkt. Men men! Nu har man jobbat i 1 vecka iaf!
Känns skönt o vara tillbaka. Umgås med folk, snacka, skratta och ha roligt! Känns bra!

Nästa lördag är det julfest och jag har sådana problem med vad man skall ha på sig. Ted Baker klänningen har etsat sig fast i min hjärna. Men en klänning för 2900kronor passar inte in i min ekonomi när man ska köpa julklappar. Så får nog skita i den :( Gör ju ont, aldrig blivit så kär i ett klädesplagg innan! Men men.

Vad har mer hänt då? Det är en himla bra fråga, jag har ju alldeles för kort minne!

Jimmy&Malena var här en sväng i lördagskväll. Vi spelade TP, Poker & Guitar Hero :) En riktig sällskapsspel kväll, det var mycket trevligt!

På lördag skall vi till Ullared! Alltid lika skoj :) Sen ska vi hem till Strömsnäs, ska bli grymt skönt o komma hem lite! Känns jobbigt ibland att vara så långt bort. Mammagris som jag är.

Känner mig överlag otroligt gladare överlag! Piggare, trevligare och mer harmonisk! Det är en underbar känsla, helt ofattbart!


Nu ska jag ta på mig myskläder och krypa ner i soffan.


Tjipp.


/elliz -

The Dress -

Jag har fått en extrem kärlek till klänningar. Jag älskar att ha på mig klänning! Känslan av att ha på mig en klänning som jag verkligen gillar gör att jag känner mig självsäker, snygg & sexig.
Jag har hittat The Dress. The Dress för Julfesten, för alla sorters fester! Den är så otroligt vacker och är det finaste klädesplagget jag sett i hela mitt liv.
Ted Baker gör så otroligt fina kläder, alla med en liten twist. Men denna, ah! Jag finner inga fler ord, det är klädorgasm på
högsta nivå. Skall man köpa eller inte? Det är självklart det dyraste plagget jag någonsin funnit också.
Ahh!


Ted Bakers kreation Josina


Ted Bakers kreation Josina


Tjipp.

/elliz -

Died and gone to heaven -

Himmelrike! Armin van Buuren ska lira på Monday Bar Spring Break Cruise! Han är skadat bra.
Nedan är 2 grymma låtar.

Tjipp.

/elliz -




Sjukskriven -

Då har man pratat med doktorn... Jag har järnbrist och vitaminbrist. Inte bra. Ska äta tillskott nu och sedan skulle vi kolla värdena igen. Sjukskriven fram till och med onsdag nu. Blir ja inte bättre på torsdag skall jag återkomma så ska ja komma in och ta fler tester. Hoppas hoppas ja blir frisk, orkar inte vara sjuk mer.

Kom på en sak till jag faktiskt tog ork o gjorde förra veckan, 3 rätters till min älskade sambo.
Till förrätt fick han Getostgrillad Paprika och till huvudrätt Chili & Apelsingrillad kyckling. Efterrätt blev något så simpelt som chokladpudding! Var riktigt gott om jag får säga de själv. Paprikan blev grymt god. Uppslattad måltid av min älskling. Kände att han förtjänade det, bara genom att vara den han är. Älskar dig!

Dags att fortsätta kolla på The Neverending Story!

Tjipp.

/elliz -

Still Sick -

Jaha, vad är vi inne på nu? Typ 3e veckan. 3 veckor med febertoppar, halsont, förkylning och huvudvärk. Jag är så orkeslös att jag inte ens orkar gå 5 meter känns det som.
Sjukskriven förra veckan, pratat med vårdcentralen idag igen och har en tid med doktorn i eftermiddag. Vill få bort skiten! Jag orkar verkligen inte mer :(
Hatar att bara sitta hemma och inte göra något alls. Det tråkigaste som finns.

Inte hänt så mycket spännande sen sist tror jag. Vi bjöd över Mattias&Kim på middag i lördags. Det var mycket trevligt. Jag har klippt mig, är mycket nöjd. Det är toppen av vad jag orkat göra denna helg.

Jomenvänta, vi hade ju Kickoff med jobbet för nån vecka sen :P Var o spelade laserdome och sedan på oliven. Deras mat är så otroligt god så det finns inte. Var en mycket trevlig kväll måste jag säga, även om jag inte mådde helt 100. Vi drog sedan vidare hem till mig, kan ju meddela att det är absolut sista gången folk är välkomna hem till mig. Att vuxna människor kan bete sig på det viset är skrämmande. En stor jävla fläck i soffan efter att någon spillt, clementin och pannkakor över hela jävla köket, AKTA mitt ekbord liksom plus att någon ansåg de vara roligt o dricka mina cider som fanns i kylen utan att fråga. Skrämmande. Men som sagt, sista gången.
aja, bilder finns på
http://engelii.bilddagboken.se Spana in den 7/11.

Dags att lägga sig ner i soffan och halvdö igen. Har i alla fall orkat duscha nu på morgonen, plus till mig!

Tjipp.
/elliz -



Nyklippt!

Gastric Bypass -

Det har nu gått 2½ år sen jag gjorde den största förändringen jag någonsin gjort i mitt liv.
Den 6e april 2006 genomförde jag en magsäcksoperation, en Gastric Bypass. Det är det svåraste beslut jag någonsin tagit i mitt liv, men också det bästa. Utan denna operation vet jag inte vart jag hade varit idag.
På operationsdagen visade vågen magnifika 130kg. Jag har sedan dess gått ner 50-55kg.
Det har varit en lång och svår resa till denna dag. Och jag är ännu inte framme vid mitt mål.
Jag väntar i dagsläget på en bukplastik, som kommer ta bort all den överskottshud som jag har på min mage. Denna är efterlängtad!

Bakgrund:
Själva operationen kan genomföras antingen som vanlig öppen kirurgi
där man öppnar buken mellan bröstbenet och naveln eller genom tillhålskirurgi En liten ficka i övre delen av magsäcken sys av till en storlek av cirka 1-1,5 dl. Därefter kapas tunntarmen av och sys fast vid den nya magsäcksfickan. Tolvfingertarmen sys sedan fast cirka 1-1,5 meter ned efter tunntarmen. Operationen tar 1,5-3 timmar att genomföra.
(I mitt fall gjordes en öppen kirurgi, vilket har resulterat i ett är som är ca 30 cm långt)

Det första dygnet efter operationen får patienten endast små mängder dryck som ska sippas eller drickas med sked. Sedan övergår man till lite tjockare drycker, ex nyponsoppa
och välling. Efter 4-5 dagar kan patienten åka hem då denne kan klara av att äta och tillgodogöra sig minst 1,5  liter vätska per dygn. Kostråden skiljer sig mycket beroende på vilket sjukhus man opererats på. En del sjukhus säger att man enbart ska gå på flytande kost i 2-3 veckor och sen purékost i ytterligare 2-4 veckor.
(Därav kan jag idag inte äta soppa längre, mår illa vid tanken)


Nedan har jag skickat med en före / efter bild. Jag är inte stolt över den personen jag har varit, men jag är förbannat stolt över den jag är idag.

Tjipp.
/elliz -


Dedikerad till Emma -

Idag hittade jag min gamla uppsats från de Nationella Proven man hade i gymnasiet. Denna från Svenskan. Är otroligt stolt över denna uppsats, och ni som läser den kommer få insyn i en del av mig som varit dold och gömd.


"Människors utanförskap

Varje dag blir barn utsatta för fysisk och psykisk misshandel. Flera barn slår och är elaka mot enstaka individer utan att egentligen bry sig.
I FN's barnkonvention står det att "Alla barn har lika rättigheter och är lika mycket värda" .
Är det verkligen så i vårt samhälle? Svaret på den frågan är nej.
Sedan 1960-talet har mobbning aktivt förekommit.

Det finns ett flertal olika definitioner på vad mobbning är, men i Svenska Akademins ordlista betyder det att man utesluts ur kamratkretsen, blir illa behandlad och förtrycks.
Mobbning kan ske på olika sätt. Det finns psykisk mobbning som tex. Innebär utfrysning, verbal mobbning som innebär att man blir kallad olika saker, olika glåpord och sedan finns det fysisk mobbning, som då innebär slag och sparkar.

Det man måste veta är att det inte är den mobbades fel, utan mobbaren är ofta en person med starkt hävdelsebehov. Den som upplever sig mobbad har rätt att bli tagen på allvar.

Risken för mobbning är störst i en grupp där medlemmarna känner sig osäkra och det råder dålig stämning och intolerans.

Lagen om mobbning är tydlig. "Mobbning ska inte förekomma i skolan". Enligt brottsbalken så kan mobbning leda till åtal.
Skolan ska aktivt motverka alla former av kränkande behandling såsom mobbning och rasistiska beteenden.

Anser ni att skolan motverkar detta? Av egen erfarenhet så kan jag säga nej. I 6 skolår var jag hårt mobbad och skolan ingrep inte.
Skolan kan inte se vad som pågår på rasterna mellan barnen. Men när lärarna väl får veta så tror de att de räcker med att barnen tar i hand och säger förlåt och sen är allt över. Vilket önsketänkande.
Att bli mobbad för sitt utseende, att få höra att man ej duger endast för hur man ser ut är en hemsk känsla.
Min övervikt började redan när jag var endast några månader gammal och detta är något som jag har fått kämpa emot hela mitt liv. Jag har haft de hemskaste smeknamn och minnena från mina 6 första skolår är något som kommer hemsöka mig hela mitt liv.
De som ej varit mobbade tror att det är lätt att glömma och gå vidare, men ärren sitter djupt i hjärtat för evigt.
Att ta emot den skit som jag tog emot förstörde mycket för mig. Hade jag inte blivit så hårt mobbad för mitt hår, min vikt och hur jag såg ut helt enkelt, så hade jag kanske varit en annan person idag. Vem vill vara ett utstött och ensamt barn som 7åring?
Under de 6 åren så fanns där endast 1 person i min klass som aldrig sa ett ont ord om mig. Hon var min vän. Min enda vän. Denna vännen hade inga problem med mobbning under de 6 åren, hon var populär och smal och söt. Man trodde ju att ingen mobbar en smal och söt person. Men när vi började 6an så ändrades detta, vi hamnade i varsin klass och gled isär. Denna tjej blev mobbad för sitt utseende, för att hon var så liten. Hon kan ej gå upp i vikt hur mycket hon än vill. Så då lärde jag mig att de kvittar hur man ser ut, det är bara mobbaren som vill ha någon att hacka på, och då hittar dom den personen med sämst självförtroende, den som är lätt att trycka ner.

När jag började 6an så ändrades mitt liv, mobbningen slutade. Jag var en del av den populära gruppen, hade massor av vänner och var omtyckt. Den lyckan varade i något år, sen kom min plågoande, den person som har förföljt mig och mobbat mig sedan årskurs 8. Detta pågår fortfarande. Jag hade turen att de vänner som jag fick i 6an, fortfarande stannade vid min sida och stöttade mig. Vet inte vem jag skulle varit utan dem. När 9an slutade så var det bara en lättnad för mig då detta innebar att jag skulle slippa bli mobbad.

Det var då man började 1an, här, i Ljungby. Trodde allt skulle ändras, men även här visade det sig att jag var utanför. Jag kom till en helt ny skola, utan vänner och utan att känna någon.
Jag har föräldrar som alltid varit väldigt hårda med skolan, att den ska skötas. Men även dom tyckte att det bästa vore om jag hoppade av skolan. Mådde så psykiskt dåligt.
Som tur var så valde jag att stanna, och nu har jag flera underbara vänner i klassen. Två av dem har varit mitt stöd i mer än 2 år och kommer aldrig glömma dem.

Om jag idag hade fått välja mellan slag eller ord, så hade jag valt slagen. Hade hellre blivit utsatt för fysisk mobbning än psykisk då den ej sätter sig lika djupt i själen.

Tack vare att jag är så osäker på mig själv så blir man osäker på alla andra. Mitt självförtroende kommer alltid vara lågt och jag kommer alltid vara osäker, man kan bara hoppas att de blir mindre med tiden.

Har 2 utdrag ur 2 olika låttexter som jag vill dela med mig av. 2 texter som stämmer bra in på hur en person känner sig efter flera år av mobbning. Dessa låtar har inget med mobbning att göra, men det är bra texter.

Detta kommer från Hels låt Mörker
" Ser du mörkret i mitt hjärta. Ser du mörkret i min själ. Jag gråter utan tårar och jag hatar utan själ. Min smärta är begraven för att alltid glömmas bort"

Det sista kommer från Papa Roachs låt Scars
" I tear my heart open. I sow my self shut. My weakness is that I care to much. My scars remind me that the past is real. I tear my heart open just to feel".

Var jag än befinner mig, så kommer det alltid finnas någon person som kommer påminna mig om mitt förflutna, någon som alltid kommer känna sig mer mäktig om den får trycka ner någon annan. Det vi måste lära oss är att alla människor är lika mycket värda.



Elizabeth Johansson 7/12 2004"

Emma, Du räddade mig i gymnasiet. Tack för att du finns!

Tjipp.

/elliz -

Ömkan -

Idag tycker jag synd om mig själv. Känner att det är en dag då jag faktiskt får göra det igår.
Gick hem från jobbet igår, klarade inte av att sitta där med sprängande huvudvärk och feber. Av någon konstig anledning får jag alltid dåligt samvete när jag går hem? Kvittar hur sjuk jag är. Skadat.
I vlket fall som helst så sitter jag här idag i min soffa. Tänkte kolla lite serier..Lipstick Jungle, One Tree Hill, 90210 m.m..
Har så ont i huvudet så det känns som de kan smälla när som helst. Febern e lie bättre, men finns där fortfarande.
Jag är så otroligt trött på att bli sjuk. Jag vill vara frisk, som alla andra! Men nejdå, jag blir sjuk typ 1 gång i månaden känns de som. Det är något allvarligt fel på mig..Men ingen läkare har kunnat konstatera något. De skyller alla på dåligt immunförsvar sedan min operation.
Jaja, bara o acceptera och se glad ut antar jag.

Nu har USA en ny president också Barack Obama. Grymt bra måste jag säga. Jag hejjade på den killen ; )
Nu ska jag kolla på hans tal och krypa ner i soffan.

Tjipp.

/elliz -

Forever -

Ännu en dag på jobbet! Idag mår jag inge vidare faktiskt. Började redan i helgen, snuvig, huvudvärk och jävlig. Igår kom magontet tillbaka. Jag hatar det. Blir sämre för var dag som går. O kickoff på fredag? Menar, kul o vara sjuk då. Borde gå hem...Men de vill jag ju inte heller :(

I fredags var de afro med Emma & Cissi ! Efter det blev de lite bastu med öl. Inte helt fel! Gick vidare hem till mig och tog en liten drink medan ja fixade till mig de sista!
Sen var jag tvungen o kuta iväg till Babbel. Syster&Johan var ju på besök! Underbart god mat. Deras honungsgratinerade getost är ju orgasm för mig. Drack någon öl och välkomstdrink, sen gick vi hem igen o slappade i soffan!

Lördagen bestod av shopping på stan, sen bowling och bio. Såg nya Bond. Ingen höjdare, definitivt inte värd biopengarna. Men nu har man ju sett den i alla fall.

På söndagen var jag på badhuset. Mycket trevligt! Älskar vatten, saknar att jag inte tävlingssimmar längre.. Men men! Sedan drog jag & syrran till Knalleland där jag äntligen köpte mina nya träningskläder. Ska jag gymma, ska jag fan se bra ut medan jag gör det.

Igår tränade jag Afro igen med Emma :) Det är riktigt kul faktiskt!
Dock så kände jag att jag inte kunde ta ut rörelserna riktigt igår, hade ont i kroppen och blev trött jättefort. Dumma förkylning!

Hade planer på o köra motion och core idag. Men de får jag avvakta med tills jag e frisker.

Kickoff på fredag då ja. Ska spela Laserdome och sen vidare till Oliven. En liten utgång är väl planerad. Sötaste klänningen kommer sitta på min kropp. Så det så!

Har en ny favoritlåt btw, Chris Brown - Forever. Så otroligt bra!

Dags och börja jobba.

Tjipp.
/elliz -
RSS 2.0