What a night..

Vilken myskväll de blev igår :)
Jag, Micke & Zede gick ner och satte oss på Vinci och drack ett par öl, eller ja, jag drack vin men männen i sällskapet drack öl ;)
Efter ett litet tag ringde min fina Ems och frågade om hon fick komma. Klart hon får! Där jag är, är hon alltid välkommen. Sagt och gjort och senare kom hon. Dock gick vi nästan direkt.
Jag & Micke gick och köpte mat på Snack medan Ems körde sin bil hem till oss.
Resten av kvällen gick åt att demonstrera Wii Fit för Ems. Hon gillade nog de spelet för fy fan vad hon garva :P
Var roligt att åka lite slalom och rocka rockring tydligen ;)

När Ems åkte hem satte jag och Micke igång "Baksmällan". Verkar vara en grymt rolig film, dock blev jag trött så vi fick gå o lägga oss. Inte lätt att vara sjuk i 1½ vecka och knappt sovit något den senaste för man bara hostar hela nätterna :(

Idag bär det av ner till stan vid 12 för att äntligen fixa naglarna på Mist. Guud vad jag längtat efter att hon skulle komma hem från semestern. Efter det blir de en myslunch på Viskan med finaste Ems, loveloo & Zede för att diskutera nästa veckas segling. Kommer bli grymt!

Hörs senare! Btw, ingen som har en dongel att låna ut till mig? :P Hade vatt bra med mobilt bredband under seglingen så man kunde uppdatera er om vad som händer ;)

En veckas frånvaro...

Vilken vecka det varit. Min första vecka på semestern, men det har inte känts som semester.

Vi åkte ner till Varberg förra fredagen och åkte direkt till hamnen dit Familjen Jarestad hade tagit båten. Vi bryggseglade och satt och drack vin. Det var gott :) Jag lyckades övertala min systerdotter Angelica & hennes sambo Robin att åka till Varberg och göra oss sällskap. Det var mycket trevligt!

Vi har varit i Varberg sen fredags. Dock har min förkylning ej gått över, snarare blivit värre. Jag är täppt i näsan och snuvar, hostar lungorna ur mig och är hes. Har inte kunnat prata ordentligt sen i onsdags förra veckan. Värst blev de i fredags och sen dess har det varit ansträngande och jobbigt att prata :(
Vill bara att skiten ska gå över så man kan njuta av semestern.

Det har inte heller varit något bra väder direkt. Regn och molnigt.
Hoppas och ber på bättre väder nästa vecka eftersom vi skall dra ut och segla hela veckan. Jag, Micke, Ems, Emma & troligtvis Zede. Kommer bli grymt :) Vi drar uppåt Bohusläns kust. Mysigt med skärgård :)

Har hittat en Henri Lloyd jacka nu med som jag önskar mig! Synd man inte fyller år nu :(

Aja, dags att dra ner på stan om en stund. Första sommartorsdagen som jag tänker vistas på stan i alla fall :P Även om de troligtvis inte blir att vi är på torget ;)

Ha det toppen!

Vardagslyx..

Jaha, nu sitter man här igen! Jag förstår det inte.
Min kära sambo fick ju äran att vara sjuk förra veckan o var hemma från jobbet. Jag trodde jag hade sluppit bli smittad då jag mått bra i helgen...
I måndags sa jag till o med det på jobbet, att jag kände mig relativt friskt för en gångs skull. Sen på eftermiddagen så small det till. Halsen började göra asont, huvudet bankade och näsan kändes tjock. Fanfanfan! Så hör höll det på ända tills idag. Var och jobbade med feber igår, men härdade ut!
Idag när jag vaknade var det värre. Jag gick till jobbet, men det gick inte vara kvar. Huvudet kändes tjockt, näsan är tjock och min hals gör så ont. Micke fick komma och hämta mig vid 10,30 och köra hem mig. Började gråta i bilen så ont hade jag.
Så nu sitter jag här igen, hemma. Jag är så trött på det.
Jag äter mina vitaminer varje dag och mitt järntillskott. När skall det börja verka?
O nu läser man att 400 000 kommer drabbas av svininfluensan i Sverige. MINST! Gissa vem som kommer vara en av dem? jo jag, med mitt kassa jävla immunförsvar så kan det inte gå mer än åt helvete. Suck.
Jag ska ha vaccinet så fort de släpps!

Ja, jag är lite bitter just nu. Men det e så jävla tråkigt. Jag har ett jobb där jag faktiskt verkligen trivs, visst, arbetsuppgifterna är monotona ibland. Men jag kommer varje dag och jag ger allt. Jag älskar mina kollegor och mina chefer. Jag älskar företaget. Varför skall jag hela jävla tiden drabbas av att vara sjuk? Jag hatar det. Är livrädd för att förlora jobbet i framtiden, men vad skall jag göra ? Ge mig en mirakelkur någon som gör att mitt immunförsvar stärks?
Ibland ångrar jag att jag gjorde operationen. Trots att den förde med sig otroligt mycket fördelar, så är nackdelen med mitt immunförsvar hemsk.

Nu när man är hemma får man unna sig lite vardagslyx. Mitt i form av mörk choklad med chili eller mintsmak.
Samt belgisk choklad som du blandar med varmmjölk och vips, så har du riktig varm choklad :)

2 dagar kvar till semester. Jävligt bra start jag verkar få...






Varbergsmys

Förra helgen hade vi en toppenmysig helg i Varberg.
Vi åkte ner direkt efter jobbet i fredags, Ems var självklart med! Åkte till stugan där Jonas mötte upp oss. Killarna knäckte såklart första ölen så fort dörren var upplåst ;)
Ems & jag fick äran att åka till Varberg och hämta lite käk. Det blev från Bästa.
Tillbaka till stugan där vi åt och drack lite. Utom Ems som var nykter för hon var tvungen att köra hem på natten.
Vi tog en omgång Med Andra Ord också. Snacka om att man känner sig lite korkad ibland ;)
Vi gjorde oss iordning lite innan vi drog till Glommen. Var ju kräftfestival där :)
Den andra halvan av familjen Jarestad hade lagt till med båten i hamnen så vi gick dit och satte oss en liten stund innan vi gick ut på själva "tivolit". Micke envisades med att försöka vinna en nalle till mig. Sötnosen. Dock fick jag ingen med mig hem!
Åkte la hem mot Ramsås igen vid halv ett eller något och då körde Ems hem. Nattinatt :)

Dagen efter drog Jag, Micke & Jonas in till Varberg för att käka frukost. Köpte med oss macka från hamnen och latte från Espresso House och satte oss i parken. Var riktigt mysigt :) Sen var det även dags för Jonas att åka hem.
Micke och jag var ute och övningskörde lite. Jag är en naturbegåvning så de kommer inte vara några problem att ta körkort :)
Vid 18 var det meningen att Ems skulle komma med tåget. Men den lilla raringen missade ju det så hon fick köra till Varberg istället ;) Hon kom till stugan o vi hängde lite innan vi åkte in till Getterön där vi skulle grilla lite korv och dricka öl :) Blev bestämt att vi skulle ta båten över till stan också och ge oss på en liten utgång. Var på Beer n' Bar och sen Harrys. Ingen höjdare alls. Blev tidig hemgång och duns ner i säng. Skönt :)
Söndagen bestod inte av många knop. Ems åkte hem lite efter lunch och jag & Micke drog till båten och la oss och somnade på den :P skönt att ligga i halvsol och sova på en båt faktiskt :) Sen bar de av hemåt!

Var en supermysig helg och var så roligt att Ems var med i Varberg med :)



Foton

du finns inom mig...

jag finns kvar...

 



Beat it..

Måste bara dela med mig av denna videon. Så jävla häftig!

Memories...

Tänk vad mycket roligt man hittar när man går igenom datorn...Här är min gamla presentation jag hade på Lunarstorm. Väldans fin får man ju säga. Minns hur lycklig jag var i Älmhult. Allt bara var rätt och kändes så bra. Jag saknar IKEA ibland och när jag tänker tillbaka på alla underbara människor där så gör det ont i mig.

Musiken i mitt liv..



Häromdagen satt jag och kollade igenom all musik jag hade på min dator. Hittade då all den musik som jag lyssnade på för ca 4-5 år sen och framåt. Lyssnade mest på Punk Rock då, asbra brand så rekommenderar er att lyssna på någon låt med var artist , jag har rekommenderat ett par :)

Houston Calls - Amtrak is for lovers
InMe - Wounds
McFly - Too Close for Comfort
Fallout Boy - Thnks Fr Th Mmrs
New Found Glory - Oxygen
Hawk Nelson - Things we go through
Creed - Finns för många, men With arms wide open är en klassiker
Alter Bridge - Shed My Skin
Live - Dolphins Cry
Papa Roach - Scars
Simple Plan - Untitled
Sugarcult - Memory
Lifehouse - Hanging By A Moment
3 Doors Down
- Here Without you (såklart?) & Loser
Bullet for my Valentine - Forever and always
Matchbox Twenty - Hang


19580829-20090625

Hela dagen har Tv4 visat hylllning till Michael Jackson. Denna underbara artist finns inte längre bland oss.
Jag minns när jag & Sofie var mindre, hon hade ett samlingsalbum med Michael Jackson låtar. Vi var i deras vardagsrum och satt i deras snurrstol och snurrade varandra runt runt samtidigt som vi lyssnade på honom. Det var den tiden då man började ha "discon" hemma, med varm korv, chips och läsk. När man dansade i vardagsrummet och fnissade. Det var då vi lyssnade på honom.

Michael Jacksons era är slut. Att han inte längre finns är för mig ofattbart. Han var en artist som gjorde revolution inom musikindustrin. Han var ny och fräsch, gjorde något nytt och helt okänt med popmusiken. Han gjorde musikvideos till en konstform med sin 13 minuter långa musikvideo till Thriller. Vilken dans!

De rykten som under de senaste åren cirkulerat kring honom tror jag inte ett dugg på. Jag hoppas innerligt att de personer som falskt anklagat honom för dessa hemskheter idag skäms och mår dåligt.

Det var hans vän,
Elizabeth Taylor som gav honom namnet The King of Pop, något som verkligen stämmer.

Heal The World är en av mina favoritlåtar av denna store artist. En låt med ett fantastiskt budskap. Michael ville skapa fred på jorden, sprida kärlek och göra världen till en bättre plats. Jag tror, att genom sin musik, har han bidragit till att vi idag är en bit på vägen mot en bättre och mer kärleksfull värld.



En weekend i Köpenhamn..

Tidigare i veckan bestämde jag & Micke att vi ville göra något speciellt till helgen. Vi kom då fram till att vi skulle åka till Köpenhamn lördag-söndag. Micke hittade ett otroligt fint och vackert hotell vid vattnet, ca 1000m från Tivoli.
Hotel Copenhagen Island hette det. När vi väl kom dit såg man direkt att det var fräscht, byggnaden såg nybyggds ut och allt var stilrent och snyggt i lobbyn. Vi fick våra kortnycklar och tog glashissen till vårt rum. Vi var nog båda lite spända över att slå upp dörrarna och se vad som väntade. Jag hade nog inte kunnat föreställa mig det, men rummet var fantastiskt!
Snyggt och smakfullt inrett, stor mysig och mjuk säng med underbara kuddar & lakan. Vi hade en balkong som vette ut mot havet och det var en fantastiskt utsikt. Jag öppnade sen den frostade glasdörren till badrummet och möttes av himmelriket. Det var ett riktigt bra hotell och jag är så nöjd med valet!

Vi la oss i sängen och öppnade varsin öl från Minibaren. Riktigt kalla så det var gott en sådan varm dag! Vi låg där och bläddrade igenom de olika broschyrerna och böckerna efter vad som fanns att göra och vilka restauranger som rekommenderades. Vi var intresserade av att äta Mexikanst då vi hade abstinens sen Cypern förra året då Los Bandidos gjorde ett grymt bra intryck. Vi såg att det fanns 3 stycken och vi bestämde oss för att besöka den ena under vår utforskning av stan, för att se vad det var för något.

Vi bytte sedan om och fräschade till oss lite för att ta oss ut på stan. Jag hade mina nya Björn Borg sandaler på mig, vilket jag senare kom att ångra djupt.
Vi gick längs havet hela vägen ner till Nyhavn, det var en bra bit att gå! Väl där kollade vi vad de olika restaurangerna hade att erbjuda och som vanligt kunde jag inte bestämma mig. Men i slutändan så blev det en italiensk restaurang och vi beställde båda in pasta. Var riktigt bra mat faktiskt : )

Vi gick sedan vidare för att leta upp den mexikanska restaurangen. När vi väl fann den blev vi besvikna då den inte alls hade den mat vi förväntat oss. Så vi bokade inget bord där utan gick tillbaka och tog oss nerför Ströget.
Shit, det var galet mycket affärer. Louis Vuitton, Gucci, Mulberry, Prada osv. Det stod vakter utanför nästan varje sådan märkesaffärer. Vi gick inte in i någon faktiskt. Däremot hittade jag en affär som bara sålde klänningar. De hade otroligt mycket söta och fina klänningar, men jag var alldeles för varm för att orka prova, så gör det nästa gång istället :)
Under denna evighetslånga promenad så hade jag fått extremt ont i fötterna av mina nya sandaler. Det brände på trampdynorna. Vi satte oss därför på torget precis när Ströget tog slut och drack varsin öl. Skorna åkte av och fötterna sköljdes med vatten. Hade fått en stor blåsa på min ena trampdyna :( Ajaj!

Efter ölen gick vi till Tivolis ingång som var precis över gatan, vi tog ett informationsblad där som vi skulle kolla lite i. Jämte Tivoli fanns där en restaurang som många rekommenderat till oss, man kunde köpa en rejäla revben där, så de blev att vi bokade bord där istället för kvällen.
Förgäves försökte vi sedan finna ett Supermarket för att kunna köpa lite öl och vin. Det enda vi fann var 7eleven, i varenda hörn fanns där en ny sådan butik! Till slut frågade vi en kvinna som var snäll nog att visa oss vägen till Fakta, som var en affär i Köpenhamn! TACK! Efter vi hade handlat så tog vi en taxi tillbaka till hotellet.

När vi var tillbaka ringde Micke roomservice och beställde upp den flaska champange som han bokat i samband med vårt rum. Jag hoppade in i duschen för att hinna göra mig iordning. När champangen väl kom upp så korkade vi upp den och skålade för vår framtid. Champangen var iskall och riktigt god. Jag brukar inte alls tycka om det annars.
När vi båda två var iordninggjorda och hade fått i oss lite champange så bad vi receptionen ringa efter en taxi så vi kunde ta oss tillbaka till restaurangen.

Jag minns tyvärr inte riktigt vad restaurangen hette, men väl där beställde Micke in 500g revben och jag beställde kycklingen. Vi satt och drack lite öl och vin och myste i skuggan. Var skönt där, det blåste lite också! Ingen av oss blev besvikna på maten utan det var faktiskt riktigt gott.

Efter restaurangbesöket gick vi runt hörnan till Tivoli. Jag har inte varit där sen jag var mycket liten och hade för mig att Tivoli var så mycket mer. Blev så besviken. Bara skitkaruseller och det enda man såg var typ restauranger överallt? Samt ett ställe som hette mamma mokka och massa glassbarer. Fanns lite spelställen också där Micke försökte vinna en nalle till mig, gick sådär ;)
Trots att jag blev besviken på utbudet inne på Tivoli så var ju själva trädgården otroligt vacker så det var ett bra besök trots allt.

Efter Tivoli gick vi till Hardrock Café och tog en drink. Micke drack en grymt god Mojito och jag beställde en en stooor Strawberry Daiquri. Fantastiskt god var den, smakade verkligen färska jordgubbar.

När klockan var runt 22 tog vi en cykeltaxi tillbaka till hotellet. Jag valde klart den som var dekorerad med en massa rosor ;)
Vi smet upp på hotellrummet och medans jag tappade upp ett bubbelbad tände Micke lite levande ljus. Vi kröp sedan ner i det varma vattnet där jag låg i Mickes famn och vi drack champange.
Det var ett perfekt avslut på en perfekt dag.

Idag på morgonen så gjorde vi oss iordning, packade och gick sedan ner till frukostbuffén. Det var så otroligt mycket att välja mellan så det uppstod lite beslutsångest. Men fick i alla fall i mig en fralla, lite flingor, juice och varmchoklad. Sen var jag proppmätt. Vi chechade ut från hotellet och styrde kosan mot Helsingör där vi tänkte ta båten till Helsingborg.
Nu är vi hemma och jag har haft en underbar helg.

Ni finner alla bilder här: ALBUM

Michael & Elliz, det är riktig kärlek. För alltid.

Apelviken + Bryggsegling - 090703

I fredags jobbade jag & Micke halvdag. Vid 12 tiden styrde vi kosan mot Varberg för lite myspys.
Det var extremt varmt ute så vi åkte direkt till Apelviken där vi mötte uppe Cina, Daniel & Lille Lucas.
Vi låg på stranden och solade och snackade. Blev även ett dopp i havet, var riktigt varmt så det var skönt :)

Apelviken


På kvällen åkte vi ut till Getterön för att grilla och bryggsegla med Håkan & Kerstin. De har sin segelbåt där. Vi började med en kall öl på Stinas och satt ute i värmen och pratade om allt mellan himmel och jord.
När ölen var slut, gick jag & Kerstin och tog ett kvällsdopp, vattnet var fortfarande varmt! Men inte lika varmt som tidigare under dagen.
Vi gick sedan till båten och satte oss där och drack en varsin öl/cider/Vin till. När dessa var slut drog vi oss mot grillplatsen för att grilla lite korv och kött. Micke & Håkan fick vara grillmasters medan jag och Kerstin satt o tjöta :)
Var riktigt gott med korv efter en lång dag i solen måste jag säga!
Vi satt sedan i båten fram till runt 00,00 och sen kröp vi till kojs. Det är riktigt mysigt att sova i båten faktiskt. Var lite ovant men sov gott :)
Var en underbar dag och en perfekt dag att jobba halvdag på!

Micke på båten!

Grillmasters!
ALBUM

Baka baka liten kaka..

I veckan fick jag för mig att jag skulle baka bullar. Handlade alla ingredienser och satte igång :) Det gick riktigt bra faktiskt och dem blev smaskens. Emelié kunde i alla fall inte sluta äta dem ;)

Degen klar!

Svoosch in i ugnen!

Tada!

Silvrig kärlek...

Jag har funderat på den ett tag. Blev förälskad direkt när jag såg den. Men köpte ju telefon för inte så länge sen så slog bort tanken. Nu har jag dock blivit tvungen att skicka in min Canon Ixus kamera på service då den inte fungerade som den skulle :( Blev panik efter en ny kamera och fick låna en gammal Sony från TS. funkar utmärkt så sett, dock är det gamla sortens minneskort som inte finns att köpa någonstans. Så kunde inte använda den i alla fall.
Jag bollade med Micke om telefonen och efter lite diskussioner så åkte vi till NetonNet igår kväll och köpte varsin telefon. Micke inhandlade SonyEricsson W715. Och det var första gången jag varit med om en DOA. Vi kom hem, det första telefonen gör är att visa SIM INAKIVT, Sen stänger den av sig, o startar upp sig igen. Jag känner ju igen dessa fel så vi åker direkt tillbaka och möts av Robin W som ger oss en ny i utbyte :) Den fungerade bättre så nu e allt OK! :)

Jag inhandlade då min silvriga skönhet, haft beslutsångest om jag skall ha svart eller silver. Sen såg jag också den röda, och den var ju assngg, men tror man tröttnar på den. Efter många om och men blev det en silver.
I'm proud to present, my new SonyEricsson W995
 

Videon e ju bara så häftig ; )

Marstrand

Vilken underbar söndag vi hade! Vi steg upp tidigt för att komma iväg. Satte oss i bilen och började rulla mot ett av de vackraste platserna som finns, nämligen Marstrand. Såg ut att bli en riktigt varm dag, och vad rätt vi hade!
Väl framme i Marstrand lyckades jag fiffla till de med parkeringsautomaten, så köpte en biljett till 11,30 dagen efter ;) Kunde blivit en långvarig vistelse.
Vi tog färjan över till själva ön där vi skulle lägga oss och sola och bada. Jag i mitt huvud var dock helt säker på att där skulle finnas en sandstrand, men det var ju bara klippor?! hur bekvämt är det på en skala?
Aja, vi hittade iaf en klippa som vi la oss på. Dock kändes de inte bra så efter 10 min bestämde vi oss för att gå runt ön istället : )
Blåste en del, så det var skönt. Man kände inte av hur varmt det var. Jag trodde inte alls ön var så stor som den var, och efter halva färden blev ja kissig, asjobbigt :P Men de gick! Var otroligt vackert och skönt att bara traska runt där.
När vi väl kom in till "civilisationen" igen så gick vi förbi en klädaffär där som hade den sötaste sommartunikan. Var bara tvungen att ha den ;)
Vi stannade också och åt på Marstrands Wärdshus. Var riktigt god mat, dock inte billigt. 500 kronor för en lunch på 2 personer, utan alkohol. Men ibland måste man ju unna sig!

Vi bestämde oss sen för att vi var klara på Marstrand och tog färjan tillbaka till bilen.
Vi styrde nu kosan mot Freeport där vi hade hoppats på att hitta seglarkläder till semestern, men fanns ingenting. Micke hittade dock 2 skjortor på MQ och jag hittade en kort kavaj där :)
Vi åkte vidare till Varberg där vi tog ett dopp på Getterön, kallt! Sen åkte vi till stugan o sa hej till Mickes far, och sen bar de av hemåt igen,
En helt fantastiskt underbar dag hade vi, bara jag & Micke. Välbehövligt.


Lördagsmys

Under lördagen gjorde vi inte överdrivet många knop. Vi sov länge.
När vi väl hade vaknat och gjort oss iordning så drog vi oss neråt stan. Gick och tittade lite och jag hittade äntligen ett par sandaler! Woho. Ett par gladiatoraktiga sandaler med nitar från Björn Borg. Superfina :)


På eftermiddagen tog vi bilen ut till Almenäs och la oss lite. Var riktigt varmt och skönt. Blev dock inget dopp denna gången , men var skönt att bara ligga där lite.
Efter Almenäs drog vi till City och handlade. Jag hade planerat att göra 3 rätters till Micke. Blev en del handlande :)
Väl hemma satte jag igång med maten. Till förrätt åt vi Bruschetta med parmaskinka & Mozarella. Till huvudrätt blev det pasta med räkor, chili & Sambal Olek. Till efterrätt serverades jordgubbar.
Var riktigt gott och grymt mysig kväll. Tack baby!


Vattentornet - 090626

Förra fredagen var supermysig.
Jag & Micke drog ihop ett litet gäng och placerade oss på ett par filtar uppe vid Vatentornet. Vi hade med oss engångsgrillar, korv med bröd, vin, öl, musik och kubb. Riktigt mysig picknick :)
Vi satt där några timmar, Daniel & Cissi kom, Jerry, Robin och självklart Tess. Lite senare kom även Cola & Göran med sitt crew :P
Vi spelade lite kubb och självklart så vann ju tjejerna ;) Var nog mest tack vare Cissi, men ändå ;)


Jag & Tessi

Kubbspelandet är igång!



När solen gick ner så drog vi oss hemåt oss. Tess och jag låste in oss på toa och gjorde oss iordning.
Vi var hos oss ett tag, snackade, drack, spelade lite guitar hero. Som denna gången gick åt helvete? Vet inte vad det beror på ;)
Senare framåt kvällen så kom också Nakenkillen, AKA Mattias och förgyllde vår tillvaro. Riktigt trevlig pärla de där.
Han drog dock hem när vi gick till Harrys :( Men men.
Väl på Harrys så träffade vi på Snjezana från jobbet som var något kanackas. Vi hade iaf riktigt skoj ihop :)
Runt halv två tror jag klockan var så drog vi oss hemåt. Köpte pizza på snack o käkade hemma. Däckade ihop i sängen sen typ :)


Mattias & Micke



Jag&Mattias


RSS 2.0