Part One -

Jaha! Då var man i full gång med "renoveringen". Vet inte vad man ska kalla det, men det är vår minirenovering :)
Jag har tänkt lägga upp denna som en följetong de dagar som vi håller på med att :)
Idag har vi då gjort en massa förarbete kan man säga. Se bilder med beskrivningar nedan.

Jag fick äran att maskera alla lister, en uppgift som jag tog åt med mig stor entusiasm! Dock insåg jag snart att detta inte var hälften så roligt som jag trodde. Men det blev gjort i alla fall! Här i sovrum, men har gjort både sovrum och lilla-rummet.


Micke fick dock den ännu mer trevligare uppgiften med att spacka alla tapetskarvar ;) Inte min idé att detta skulle göras men han envisades! Då får han allt ta o göra de själv ;) Jag har aldrig spacklat i hela mitt liv! Just nu e de bara spacklat överallt, imorgon skall det slipas och målas!


Tada! Färdigt resultat ;) -->









Såhär såg lilla-rummet ut innan målning. Vet inte om de syns men tapeten är grön? Inte vacker i alla fall. Dags o ta sig an målningen!


Första strykningen klar! tänka sig att jag gjort de helt själv! Nästan, Micke tog över lite, Blev trött ;)
Vi köpte oss målarvantar så att man inte får fullt med färg på händerna. Väldigt händigt ;) HAHA! Där var jag rolig!



O då var andra strykningen klar! Förhoppningsvis räcker det så vi slipper måla mer imorrn där.
Nu stänger vi dörren för idag och kryper ner under täcket framför TVn.
Imorgon väntar IKEA! :)

Jem -

Kommer  ni ihåg serien Jem and the Holograms från 80-talet?
Jag kommer ihåg att jag och min dåvarande bästis Hanna alltid kollade på detta. Hon hade 2 VHS filmer med Jem avsnitt. Jag ääälskade denna serie.
Den här "skönheten" Jerrica. På dagarna är hon en helt vanlig tjej som äger ett skivbolag och ett hem för föräldralösa, men på kvällarna så hoppar hon in i sin bil med resten av The Holograms o åker iväg till lagret där dem har sin hemliga makeover-lokal :P Hon håller sitt finger på sitt örhänge och förvandlas till Jem! En cool rocktjej med rosa hår.
Jag kommer ihåg att jag var såååå avis på henne. Värsta skönheten  som hade allt, underbar röst, kläder, smink, vänner och pojken.
Alla dessa grymma outfits. Dem var ju ascoola, minns speciellt den turkosa tunikan med rosa band. så söt :) (se nedan)
Shit asså. Vad rolig man var som liten :)
Sen hatade man The Misfits, dem var inte alls lika vackra liksom och hade inte alls samma braiga röst. :) Sen var dem ju elaka också ! usch!

Aja, trots allt är detta en grym serie som jag saknar sååå mycket! Har försökt hitta filmen för att köpa, men är ju lönlöst :( Hittar den bara på lovefilm.se, men där hyr man ju :(
Aja, lite nostalgi till folket! Någon som vet var de finns o köpa? HÖR AV ER !

tapet -


Nu är det nog äntligen bestämt, eller, det hoppas jag i alla fall. Blir tokig på detta googlande av randiga tapeter. O sen försöka hitta en med lite orange i? hur svårt som helst.
Men vi har nog bestämt oss, Det blir Midbec Deco Wall 4, färg 504. Känns som de kommer bli grymt snyggt faktiskt. Vill göra om nu! ser fram emot det sååå mycket!
Det är den orange färgen vi skall ha, valde mellan den eller grönt.


Resterande 3 väggar skall sedan målas eller tapetseras i den mörka färgen tror vi. E lite rädd för att de kommer bli för mörkt, men vi får se hur det blir! Ska i alla fall bli jävligt skoj att få lite färg och egen stil på väggarna.  
tänkte göra en deal med Micke, han tapetserar, så målar jag om väggarna i lilla rummet? :)
What say u honey?


Har nog sovit konstigt ett par dagar, har grymt ont på vänster sida av magen (såret/ärret). När man trycker gör de asont och de e hårt och ömt. Känns inte bra. Har varit hemma idag, vill inte pusha för mycket. Ska ju bara jobba på "riktigt" på måndag. Ska bli skoj! =)
Var på vårdcentralen idag. På bara 3 dagar har underverk skett ;) I måndags när jag var där var såret äckligt och kladdigt. Idag har de gått ihop och vätskar sig bara lite. Sen kommer det rent blod, vilket är ett tecken på friskhet! Sååå skönt!
Edita (min sköterska) trodde att jag förhoppningsvis bara behöver gå dit nästa vecka med. Hoppas hoppas!  Vore skönt o slippa bandage och allt snart.



Skönhetsideal -

Vart är världen på väg? Senaste nytt på Aftonbladet ska tydligen vara att Heidi Klum är för fet för catwalken. Ja, ni läste rätt. FÖR FET! Hur fan tänker man då? Hur ser idealen ut egentligen?
Varför sträva efter size 0 ? Dessa skönhetsideal som vi ser över allt. Tidningar TV, filmer, skyltdockor. Alla säger dem åt oss hur vi skall se ut. Vad som är snyggt.

Jag kan bara förerställa mig hur en 10åring tänker & känner när hon lyssnar på & ser sin sin favoritartist som är trådsmal och ser upp till denna person. Vill man då inte vara som henne? Skall inte de offentliga personer som finns vara förebilder för deras fans ? Ta er i kragen och tänk på att ni är ett ansikte utåt! Ni har barn som strävar efter att bli som er!

Jag är trött på detta! Under alla mina skolår har jag alltid varit den tjocka personen i klassen. Men nu, när jag ser tillbaka på gamla skolfoton, så var jag egentligen inte det minsta tjock. De andra i min klass var bara väldigt små, och dem är det än idag. Smala och tunna tjejer.
Min viktgång gick uppåt efter jag fyllt 15, och då kan jag erkänna att jag var den stora tjejen i klassen.
Men de 9 åren dessförinnan? Var det rätt att jag mobbades på grund av min vikt då? När jag egentligen inte var annorlunda...

På grund av de skönhetsideal som intalar oss att vi skall sträva efter size 0 så är världen en sämre plats. Jag är helt säker på detta. Unga tjejer som stressäter, och sedan kräks upp allt som de fått i sig. På grund av skam.
Den andra hälften som inte äter alls, och tränar till förbannelse.
De som fastnar i detta träsk och aldrig kan se sig själv som vackra, utan när de tittar sig i spegeln så ser dem en tjock person, oavsett hur smala dem egentligen är.

Varför vill den största delen av alla män ha en smal kvinna? Är det utseendet hos en person som du blir förälskad i? Enligt mig är det insidan, även om utsidan attraherar.
En överviktig tjej kan vara hur söt som helst, perfekt ansikte med underbart djupa ögon och ett stort leende, men så fort ni tittar ner under huvudet så vänder ni och går. Varför? Jag tror helt ärligt inte det beror på det ni tycker. Utan mer på de skönhetsideal som visas runt omkring oss. Jag tror att ni är rädda för att skämmas om ni har en lite större flickvän. Vad skall era vänner säga? er familj? Helt ärligt, så länge DU är lycklig, så är dina nära och kära det också. Oavsett utseende på personen som fångat ditt intresse.  
Been there, done that.

Kommer ni ihåg när H&M tog in normalt kurviga tjejer till sina reklampelare? Jag var lycklig då och tyckte att dem hade tagit en bra ståndpunkt. Äntligen en person som fler personer kunde identifiera sig med.
Dem är borta nu, huxflux. Vad hände?

Har en annan sak som gör mig irriterad dagligen. BMI, Body Max Index. Detta är en helt skadad skala. BMI anger relationen mellan din vikt och din längd.
Om man ser till denna skala så tror jag dem flesta personerna snuddar på Övervikt. Det är inte normalt.
En vältränad person med mycket muskler kommer på Övervikt enligt BMI. BMI tar ingen hänsyn till hur mycket muskler du har på din kropp. Den räknar din totala vikt som en stor fettklump.
När jag vägde 130kg hade jag fetma. Nu 50kg senare så klassas jag fortfarande som fetma? Det är sjukt. Denna skalan får mig att må dåligt över mig själv. Och det förtjänar jag absolut inte!  När jag kommer ner i vad jag har som målvikt, så kommer jag fortfarande vara överviktig. Jag anser mig inte vara det längre.
Vill du räkna ut ditt BMI kan du göra det här.

Nejusch vilket virrigt o mysko inlägg. Men men!





Ser du något fett någonstans?



41 saker om mig -

DIG:
1. Hur lång är du ? 167cm ovanför jorden finns mitt hår ;)
2. Vad vill du bli när du bli stor?  Bli stor? Måste jag verkligen växa upp?  
3. Vad pluggar du ? Absolut ingenting, lagt de dör bakom mig.
4. Har du långt hår ? Njaa, jag vill ha längre! Vill ha hollywood lockar!
5. Vilken hårfärg har du ?  Röd
6. Sminkar du dig ? Allt som oftast? Alla är snyggare med smink. Så ere bara!
7. Har du haft sex senaste månaden? Trots att jag inte borde, JA!
8. Vad har du för färg på dina underkläder just nu ? Vita&Gula
9. Har du kysst någon idag ?  Jaaaa! Varje morgon såklart! :)

FAMILJ:
1. Bor dina föräldrar ihop ? Absolut. De är mina föredömen!
2. Vem är bäst, mamma eller pappa ?  De är bäst på olika sätt. Älskar dem över allt annat.
3. Hur många syskon har du ? Hela 4 st. Ett riktigt, och 3 oriktiga ;)
4. Vad är det senaste du sa till din mamma ?  Att mitt sår läker sådär ?
5. Hur många ställen har du bott på ? 5-6 st tror jag? Eller, beror på vad som räknas. Orter eller bostäder? :P
6. Vem i din familj stör du dig mest på?  Absolut ingen.
7. Vilken familjemedlem är snällast ? Mami&Papi!
8. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? Ojdå, ehm. Vi brukar väl inte direkt umgås så sett. Men kanske sist min syster & hennes pojkvän var här? November blir de väl då kanske...Usch vad dåligt av mig.
Räknas att fira Julen med familjen? :)

KOMPISAR:
1. När var du senast med nån kompis ?
För 1 timma sen så fikade ja me Kim & Camilla : )
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? Hmm, sova, kompisar? Njaaa, Kanske får säga Jossan där kanske? Sover inte borta så mycket. Trivs bra i min säng.
3. Har du kysst nån kompis ? Njaaaa, manliga kompisar ja? ;)
4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med ? Ja.
5. Vem har du varit kompis med längst ? Min älskade underbara Sofie.
6. Vem känner dig bäst?  Min själsvän, Michael.
7. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det ?  Självklart? Man ska vara ärliga mot sina vänner.
8. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar ? Nja, om ja skulle känna mig tvingad skulle de inte vara mina vänner?

VÅGAR DU:
1. Skrika åt dina föräldrar ? Icke sa nicke. Eller, vågar gör jag nog. Men gör det inte.
2. Klä dig annorlunda? Om jag själv gillar de så självklart!
3. Vara dig själv ? Självklart, är alltid mig själv. Don't like it? Skyll dig själv.
4. Visa dig i bikini/badbyxor ? Absolut.
5. Fisa inför din pojk/flickvän ?  Haha, lätt!
6. Pierca dig ? Lite tveksam till den. Gills örhängen ? :)
7. Ha sex på offentlig plats ?  Haha, jaaarååå!  
8. Vara omogen ? De e jag nog ganska ofta ;) 
9. Äta småkryp ? Nejtack.

DIVERSE:
1. När tuggade du tuggummi senast ?
Någon timme sen.
2. När var du på semester senast ? Semester? Får la räkna Cypern då, 29/9-6/10-08
3. Vilken färg är det på din tandborste ? Rosa&vit, så klart!
4. Är ditt hår tråkigt ? Jo, jag tycker nog att det e de ibland.
5. Vem såg dig naken senast ? Micke :)
6. Hur ofta duschar du? Alldeles för ofta.
7. När ska du gå och lägga dig Ikväll ? När jag blir trött? Förhoppningsvis innan 22 ;)

ny t-shirt -

För er som har haft en diskussion med mig om vem som är den hetaste kvinnan jag vet kommer förstå detta.
Jag har en förkärlek till Heidi Klum. Hon är det vackraste jag någonsin sett!
Vad passar då bättre än en ny t-shirt lagom till våren med denna kvinna på? Jag är kär!  Denna skönhet dimper ner i min brevlåda om några dagar :)


Heidi says fuck off!

I'm back -

Det har varit en bra vecka! Otroligt bra faktiskt!
Vi kan väl börja med vad som hände i helgen så ni får en total resumé av mitt liv. Ni som nu verkar anse det vara intressant ;)


I fredags bjöd Zede in till en liten tillställning med behärskat lättsinne ;) Hur behärskat det sen var för vissa är en annan femma. Det var mycket trevligt måste jag säga! Vi drack lite och snackade. Kollade på Armin Only '08 DVDn. Helt fantastisk! Det beslutades att vi skall ha en Armin uppesittarkväll dagen innan kryssen, så att Emma får introduceras till denna mäktiga människa :)
Fick även min totalt underbara mössa denna dag, från Nelly.se såklart ;)
Är totalförälskad. Den e ju så söt "bad hair day" står det på den och används flitigt.


Resten av helgen blev relativt lugn. Vi myster ner oss i soffan och kollade på Melodifestivalen i lördags. Kasst som vanligt, ändå envisas man med att titta?
I söndags var det kalas för Hampus som fyllde 7 år! Hampus är Mickes brorsson :) Så då var vi i Sexdrega och umgicks med familjen.

I måndags var jag åter på jobbet! Har gått in och börjat jobba 50%. Var riktigt skönt att vara tillbaka i måndags. Var rädd att jag skulle förlorat min "touch". Men den fanns kvar. Tog 143 mail på 4 timmar. Vårt mål är att du skall ta 160 mail på 8 timmar. Kändes fantastiskt. Mitt underbara tempo fortsatte både tisdag & onsdag. Dock märkte jag redan i tisdags att jag fick ont. Så gick hem lite tidigare. Likaså igår. Var så lugnt så gick hem istället.
Sen ringde Björn och sa att om ja ville så behövde ja inte komma in idag ;) Så lite finns de o göra på KTJ just nu. Så det var skönt!

Fick en liten idé igår. Drog med mig Kim ut till Knalleland och Furulunds. Hittade ett superfint tyg som jag köpte med mig 4.5m av. Således satt jag några timmar igår och sydde gardiner, kuddöverdrag och en duk. Det blev grymt fint! Mer bilder hittar ni på bilddagboken. 






Sen fick jag ju för mig att jag skulle göra ett eget blomsterarrangemang. Köpte med mig lite växter och dekorationer hem. Voilá!




Idag har jag varit med Kim & Linn uppe vid vattentornet. Dem små liven fick för sig att dem skulle åka stjärtlapp! Galna människor. Ville bara ligga i soffan, astrött. Men dem övertygade mig om att det var bra med lite luft och solsken. Sagt och gjort så följde jag med. Tog lite bra kort faktiskt medan jag tittade på när dem åkte. Kim var glad i hågen i alla fall.
Bebisen lär ju ha undrat vad som hände ;) Massa skumpande!



Var på vårdcentralen idag med. La om mitt sår igen och tittade till det. De ställen där de spruckit upp såg inte direkt bättre ut. Dem testade och lägga på någon annan form av kompress nu för att se om det hjälper bättre. Kommer fortsätta gå dit 2 gånger i veckan för att se till såret. Börjar tröttna på detta nu.
De tog bort allt förband som var på de ställen där de hade läkt ihop ordentligt. Skönt o få bort det! Men lite läskigt att se ärret nu. Det är ju fortfarande "färskt" så att säga så de e rött o sårskorpor o sånt. Men men. Kommer ju läka ihop o bli bra i slutändan tror jag!

Nu skall vi laga till lite mat här hemma och sen ska vi mysa ner i soffan och kolla på Harry Potter :)


Ännu en vecka -

Ännu en vecka har passerat.
Tiden går sakta, men ändå snabbt vissa dagar. Har lite mer rörlighet. Har lagt om såret 3 gånger sen sist. Skiten vill inte läka ihop. Det vätskar sig fortfarande på 4 ställen, och så länge det vätskar så läker det inte ihop.
Såg såret ordentligt idag för första gången, blev rädd. Är ju som ett öppet köttsår på vissa ställen, yeeew!

Var på jobbet i måndags, lämnade in mitt sjukintyg och förklarade att jag dessvärre blev sjukskriven längre. Saknar dem små liven som attans!
Kan ju inte sitta ordentligt än :( Sitter upp max 2 timmar, sen börjar de göra skitont.
Har fikat en del med Kim. Börjar bli stammis på Viskan jag också :P Mysigt o sitta där faktiskt. Träffa lite av hennes människor. Nytt folk!

Har äntligen hittat en jeansväst också. Assnygg :)

Fikade med Jessie igår också. Mysig tjej det där :)

Micke och jag firade får officiella årsdag förra onsdagen. Jag lagde en supermysig 3 rätters middag. Var riktigt gott måste jag säga :) Simpelt, men gott & Mysigt.

    


Dags att lägga sig ner igen!

RSS 2.0